WOON-WERK BOERDERIJ

Locatie: Noordeloos

Oppervlakte240 m² bvo

OpdrachtgeverEpicurus

Adviseurs

Ontwerpstudio Peter van der Schans

Fasegerealiseerd

Opgeleverd: juni 2006

 

 

In de analyse zijn de kwaliteiten van de locatie en het gebouw in beeld gebracht. Vanaf de openbare weg wordt de boerderij beleefd als een gerestaureerd karakteristiek gebouw. De achtergevel en het interieur zijn op een eigentijdse wijze uitgewerkt en vormen een contrast met de karakteristieke elementen van het gebouw. De achtergevel is volledig van glas waardoor de kwaliteit van het onbelemmerde uitzicht over het polderlandschap optimaal wordt beleefd in de woning. De binnenwanden zoeken hun weg tussen de oude houten spanten en kolommen, door de strak gestucte wanden worden de littekens in de getekende houten constructie nog sterker. In het ontwerp is gezocht naar een balans tussen hoge en lagere ruimtes die bepaalde functies een plaats geven. Er is gezocht naar zicht-assen binnen het gebouw waardoor altijd daglicht binnen valt in de gangen en overige verblijfsgebieden.