PATHÉ SCHOUWBURGPLEIN

(renovatie en uitbreiding)

Locatie: Rotterdam, Schouwburgplein

OpdrachtgeverPathé

Ontwikkeling: Epicurus

Adviseurs:

EUP Design
IMD
Boersema
DPA Cauberg Huygen

Aannemer/Installateur:

Van Wijnen
Van den Hoogen

Fase: in uitvoering 

Pathé Schouwburgplein is de binnenstadsbioscoop van de stad Rotterdam en is geopend in 1997. Het complex is vernoemd naar het spraakmakende plein waarop het staat. Dit plein en haar directe omgeving worden in de nabije toekomst gerenoveerd. Streven is het gebied om te vormen tot een belangrijk cultureel gebied op stedelijk en nationaal niveau. De Doelen en de Schouwburg hebben verbouwplannen om hun relatie met het plein te verbeteren.

Ook de bioscoop heeft behoefte aan een kwaliteitsimpuls. Epicurus werkt met EUP Design aan de verbetering van de entree, de interne logistiek en de aansluiting op en relatie met het plein. Daarnaast wordt onderzocht of en hoe de gevel gerenoveerd kan worden.