PATHÉ

Locatie: Arnhem

Oppervlakteca. 12.500m² bvo

OpdrachtgeverPathé

Ontwikkeling: Epicurus

Adviseurs:

EUP design
Powerhouse Company
Wessels Rijssen
 Huygen Installatieadviseurs
DPA Cauberg-Huygen
IMd
Naco architectures
buroh
vb&t
Unica

Start bouw: mei 2014

Oplevering: oktober 2015

 


 

GRAND OPENING IN ARNHEM; LEISURE COMPLEX OPEN VOOR PUBLIEK

EPICURUS is trots op de succesvolle voltooiing van een nieuw Leisure Complex in Arnhem. Opdrachtgever Pathé opent een hypermoderne bioscoop op een prominente plek direct grenzend aan het nieuwe station Arnhem Centraal.

Maandag 19 oktober 2015 heeft Pathé officieel de deuren geopend van een nieuwe bioscoop in Arnhem Centraal Oost. Het publiek kan kennis maken met een bioscoop die is uitgerust met 9 zalen, met in totaal 1700 stoelen, voor een overweldigende filmbeleving en live voorstellingen van o.a. opera, ballet en muziekconcerten. Niet in de laatste plaats door IMAX en de geluidservaring door Dolby Atmos.

Het nieuwe Leisure Complex in Arnhem presenteert een mix van nationale en internationale toonaangevende ketens die samen een trendy verblijfs- en uitgaansgebied vormen in de binnenstad van Arnhem. Naast Pathé zijn eveneens McDonald’s en Bzzy Healthy Fastfood open voor publiek. Horecaketens Happy Italy en VAS Horeca openen begin november hun deuren.

Het Leisure Complex is onderdeel van een grootschalige vernieuwingsoperatie rond het stationsgebied van Arnhem Centraal. Door deze ontwikkeling zal Arnhem haar positie als economische motor in de regio verder versterken met een sterke infrastructuur en een veelzijdig aanbod van winkels, horeca en cultuur.

Duurzaamheid

Bij de realisatie van het Leisure Complex is gebruik gemaakt van een ondergronds afval-transportsysteem, waarbij afval direct via ondergrondse buizen wordt afgevoerd. Tevens wordt gebruik gemaakt van WKO (Warmte-Koude-Opslag), wat resulteert in een zeer laag energieverbruik.

Lees PERSBERICHT

 


 

Artist impression.

 

 


 

 Hoogste punt 16 februari 2015

 


1e paal viering 16 mei 2014

Foto's 1e paal viering